Boxspring Grandeur stoffencollectie

Stel je eigen Grandeur samen in jouw favoriete kleur en stof!

Een boxspring uit de Grandeur collectie combineert stijl met comfort. De boxsprings zijn er in verschillende formaten en uitvoeringen (vlak of elektrisch). Ook heb je de keuze uit 8 verschillende hoofdborden, 14 soorten pooten en meer dan 60 stoffen. Zo wordt jouw bed een heel persoonlijk noot in je slaapkamer. Ontdek hier de mogelijkheden!

  • Grof geweven stof
  • Fijn geweven stof
  • Kunstleren look
  • Uitleg afkortingen materialen en iconen
  • Stoffencollectie
Grof geweven stof

Bij het weven van deze stoffen, zit er meer ruimte tussen de draden waardoor deze een grove uitstraling krijgen. Dit komt ook door de structuur van de draden. Deze zijn namelijk dikker dan bij een fijn geweven stof.  De uitstraling van de verschillende stoffen verschilt wel. Sommige stoffen hebben een glanzend effect, anderen zijn erg zacht terwijl anderen weer stugger zijn. Bekijk hieronder de stoffen met hun eigenschappen.

fijn geweven stof

Bij het weven van deze stoffen, zit er juist weinig ruimte tussen de draden omdat deze strak worden geweven. Deze draden zijn smaller waardoor ook meer draden gebruikt worden op een m².  De uitstraling van de verschillende stoffen verschilt wel. Sommige stoffen hebben een glanzend effect, anderen zijn erg zacht terwijl anderen weer stugger zijn. Bekijk hieronder de stoffen met hun eigenschappen.

Kunstleer stof

Bij een kunstleren stof zit er een laagje over de stof heen die deze uitstraling geeft. Door deze beschermende toplaag heb je niet alleen de 'look', maar ook de bescherming tegen licht en vuil. De uitstraling van de verschillende stoffen verschilt wel. Sommige stoffen hebben een glanzend effect, anderen zijn erg zacht terwijl anderen weer stugger zijn. Bekijk hieronder de stoffen met hun eigenschappen.

Uitleg afkortingen materialen en iconen

Onze stoffen hebben verschillende eigenschappen. Deze eigenschappen hebben wij bij de stof neergezet. Hieronder zie je wat elke afkorting of icoon betekent.

Materiaal  
PES Staat voor Polyester en is een kunstvezel. Polyester is goed te reinigen. 
NY Staat voor Nylon en is een kunstvezel. Het verschil met polyester is vooral optisch. Nylon heeft door een andere productiewijze een ‘natuurlijke’ glans. 
PU Staat voor Polyurethaan (PU) en is een kunstvezel. Het wordt vaak gebruikt als een dun bovenlaagje bij kunstleder. Dit zorgt ervoor dat de stof erg slijtvast wordt en makkelijk te reinigen is, omdat er niets intrekt. 

 

 

 

 

Icoon Betekenis Icoon Betekenis
Waterafstotend icoon.PNG Waterafstotend Leather look icoon.PNG Kunstleer
Soft touch icoon.PNG Voelt zacht aan Multi color icoon.PNG Verschillende kleuren draden
Easy clean icoon.PNG Makkelijk schoon te maken Melange effect icoon.PNG Meerkleurige draden waarbij de lichtinval bepaald welke kleur het meest naar voren komt
Wool effect icoon.PNG Voel en oogt als wol    

 

trendwaaier 2022
gehele Stoffencollectie

Boxspring Grandeur