Tips voor het beste dekbed krijg je bij onze Altijd Goed Slapen dealers

Een heerlijk dekbed kopen

Zweet je veel tijdens je slaap? Of heb je het juist snel koud? Heb je een allergie? En lig je liever onder iets zwaars of iets lichts? Hou je van een stugger dekbed of juist een soepel vallend dekbed?

Al deze vragen bepalen mede de keuze voor een nieuw dekbed. Onze Altijd Goed Slapen dealers helpen je graag op weg bij deze keuze. De ervaring op het gebied van slapen speelt hierbij een grote rol.

Voor de beste keuze voor een nieuw dekbed ga je naar Altijd Goed Slapen

We slapen tegenwoordig allemaal onder een dekbed. De tijd van het trekken aan lakens en dekens ligt definitief achter ons.

Een dekbed slaapt comfortabel, doordat het licht is in gewicht. Een dekbed maakt van het dagelijks opmaken van het bed een peulenschil. Even opschudden, rechtleggen, gladstrijken en klaar.

Ook het onderhoud van een dekbed is niet ingewikkeld. Je kunt een dekbed naar de stomerij brengen, maar de veel dekbedden kun je ook zelf wassen.

Welke type dekbed kies je?

Het standaard dekbed is een enkel dekbed dat je het gehele jaar door gebruikt. Eigenlijk is het een lente- en herfstdekbed, want in de zomer kan dit dekbed wat aan de warme kant zijn en in de winter te fris.

Met een vierseizoenendekbed heb je dat probleem niet. Het bestaat uit een dun zomerdekbed en een standaard dekbed. Door het zomerdekbed aan het standaarddekbed toe te voegen, heb je een lekker warm winterdekbed.

Bij sommige vierseizoenendekbedden kun je zelfs variëren met een oartnerdeel zodat je partner een koeler of warmer dekbed kan creëren.

Welke vulling kies je voor je dekbed?

Dekbedden worden met verschillende materialen gevuld en al die materialen hebben zo hun unieke eigenschappen. Over het algemeen onderscheiden we een aantal verschillende vullingen die je het vaak terugziet in dekbedden:

  • Dons: de lichtste van de natuurlijke materialen, zeer goed isolerend en warmte regulerend. Donzen dekbedden zijn licht en vallen soepel rond je lichaam.
  • Wol: natuurlijk isolerend, vochtregulerend, geeft een geborgen gevoel. Er zijn verschillende soorten wol doe als vulling worden gebruikt.
  • Microvezel: de enige niet-natuurlijke vulling, licht en goed isolerend. Vaak zijn deze wasbaar waardoor geschikt voor mensen met allergieën.
  • Wildzijde: Een natuurlijke vezel die zowel verkoelend als warmte isolerend werkt. Wildzijde dekbedden zijn doorgaans wasbaar.
  • Katoen: goed ventilerend, neemt makkelijk vocht op en wasbaar.
  • Bamboe: Een vezel die een natuurlijke antibacteriële werking heeft en zeer veel vocht op kan nemen. Daarnaast is bamboe een zeer goed ventilerend materiaal. 

Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren voor welke vulling je kiest. Als je het snel warm hebt, ben je het beste af met een katoenen, bamboe of zijde dekbed.

Maar ben je een echte koukleum, dan is een wollen of donzen dekbed het meest geschikt.

De prettigste dekbedden van de regio vind je bij Altijd Goed Slapen

Een fijn dekbed is een zegen voor je nachtrust. Bij Altijd Goed Slapen hebben we alle typen dekbedden met verschillende vullingen in de meest gangbare maten.

Je vindt bij ons gegarandeerd het dekbed waaronder je het lekkerste slaapt. Onze adviseurs vertellen graag over de verschillende materialen, warmteklassen en andere aspecten van dekbedden, zoals de tijk en het onderhoud. Een comfortabele nachtrust is waar het ons uiteindelijk om gaat. En een goed dekbed is daarbij essentieel.

Wil je meer weten over dekbedden en het assortiment van Altijd Goed Slapen in ? Neem dan contact met ons op.

Vind een Altijd Goed Slapen dealer bij jou in de buurt

Op zoek naar een specialist op het gebied van slapen? Onze Altijd Goed Slapen dealers zijn verspreid door het hele land. Bekijk hier waar jouw dichtsbijzijnde Altijd Goed Slapen dealer is.