Blog

Wat is een goed kussen bij nekklachten?

Heb je last van pijn in je nek? Een verkeerd kussen kan de oorzaak zijn. Wanneer je slaapt, is het belangrijk dat de doorbloeding goed blijft. Wanneer er iets wordt afgekneld kan dit hoofdpijn en nekklachten veroorzaken.

 

Koop een kussen dat bij jou past

  • Let op de hoogte. Wanneer je hoofd te hoog of te laag ligt ten opzichte van de rest van je lichaam, ontstaat er een onnatuurlijke knik in je ruggengraat ten hoogte van je nekwervels. Dit kan een beknelling opleveren en pijnklachten geven.
  • Let op je slaaphouding. Een zijslaper heeft een ander kussen nodig dan een buikslaper. Een kussen voor een zijslaper is namelijk dikker dan een hoofdkussen voor een buikslaper.
  • Let op de stevigheid van het kussen. Heb je veel verschillende houdingen en vorm je je kussen steeds opnieuw? Of lig je altijd op één van je zijden en hoeft je kussen niet veel opnieuw gevormd te worden?Sommige slapers hebben enorm baat bij de ondersteuning van een ergonomisch kussen. Dit kussen is voorgevormd en geeft extra steun. Het doel van dit kussen is dat de nekspieren ontspannen. Altijd Goed Slapen heeft bijvoorbeeld kussen Maurits in het assortiment, gemaakt van natuurlijk latex.
  • Let op het materiaal waarop je je hoofd te ruste legt. Wanneer het niet voldoende ademt, kun je gaan zweten. Door een teveel aan vochtverlies kan er hoofdpijn ontstaan. En niemand wil de dag beginnen met hoofdpijn.
  •  

Wil je meer weten over de invloed van je kussen op je algehele ligcomfort? Kom naar een van de winkels met de Altijd Goed Slapen collectie. Zij kunnen je hier veel over vertellen. Bij ons kun je de kussens uitproberen. Met hulp van onze specialisten wordt je naar de beste nachtrust begeleid.

Je bent welkom om een afspraak maken zodat we tijd voor je inruimen. Zonder afspraak langskomen is uiteraard ook mogelijk.

Rechte rug door kussen

Een goed passend hoofdkussen zorgt ervoor dat tijdens je nachtrust de wervelkolom in de rug en nek recht blijft in plaats van oncomfortabel gespannen. Met een goed uitgekozen hoofdkussen voorkom je dat je 's ochtends met spierpijn of hoofdpijn wakker wordt.

Kom proefliggen

Altijd Goed Slapen in Nederland kan je alles over hoofdkussens vertellen. Kom voelen welk hoofdkussen voor jou en je matras het meest geschikt is. We hebben een ruime collectie kussens waaruit gekozen kan worden.