Welk matras past het beste bij mij?

Blog

Welk matras past het beste bij mij?

Een goed matras is belangrijk voor een goede nachtrust. Maar met welk matras ben jij nu het beste af? Natuurlijk wil je een matras waar je vooral lekker op ligt. Maar als je echt uitgerust wakker wilt worden, spelen veel meer aspecten een rol. Ventileert het matras voldoende? Krijgt je lichaam de ondersteuning die je nodig hebt? Wij vertellen je waar je op moet letten als het gaat om je matras.

Waar je op moet letten als je een matras koopt
Slapen is iets persoonlijks. En dat maakt de keuze voor een matras nu net zo moeilijk. Of juist gemakkelijk. Want als je weet hoe je slaapt en wat je zelf belangrijk vindt, dan is je nieuwe matras al een stuk dichterbij. Moet je natuurlijk wel weten welke aspecten van cruciaal belang zijn als je een matras aanschaft. En uit welke matrassoorten je eigenlijk kunt kiezen. In deze blog stippen we de belangrijkste aandachtspunten aan.

Zo heb je uiteraard je eigen voorkeuren als het om slapen gaat en neem je in je afweging voor een nieuw matras ook je slaaphouding mee. En wist je dat je van nóg meer slaapcomfort geniet als je het matras volledig afstemt op de bedbodem? 

Je eigen slaapwensen
Het is jouw matras. Houd daarom vooral ook rekening met jezelf. Kijk bijvoorbeeld eerst naar je lengte en gewicht. Op basis van je lichaamsprofiel weet je immers al welke afmetingen je matras moet hebben en of je voor een zacht of een wat harder matras moet gaan. Ben je gevoelig voor huisstofmijt? Heb je het snel warm of koud in bed? Word je vaak wakker met rugpijn? Met je nieuwe matras kun je veel ongemakken voor zijn.

Wat is je slaaphouding
Je hebt rugslapers, zijslapers en buikslapers. Wat voor slaper je ook bent, als je eenmaal weet hoe je slaapt, dan kun je daar maar beter ook je matras op uitkiezen. Om je lichaam uiteindelijk de beste ondersteuning te gunnen. Zo ben je als buikslaper gebaat bij een wat harder matras en kiest een rugslaper waarschijnlijk voor een zachtere uitvoering. Verder biedt een matras met verschillende comfortzones hoogstwaarschijnlijk uitkomst als je een zijslaper bent.

Op welke bedbodem komt je matras?
 
Heb je een matras op het oog, dan verdient ook je bedbodem de aandacht. Het fundament van je bed moet namelijk goed zijn om maximaal te profiteren van je matras. Leg je het matras op een verstelbare bedbodem of op een vlakke? Heb je een lattenbodem of een boxspring? Stem je matras zoveel mogelijk af op de bedbodem. Of andersom. Zorg in ieder geval voor de perfecte match en geniet zo lang mogelijk van je nieuwe matras. 

Soorten matrassen
Van de afmetingen van het matras tot aan het ventilerend vermogen en van de stevigheid tot aan de warmteregulering. Je weet precies hoe je wilt slapen en waar jouw matras aan moet voldoen. Maar hoe kies je nu het beste matras voor jouw slaapsituatie? Er zijn verschillende soorten matrassen. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Pocketvering matrassen
Je wordt uitgerust wakker omdat de pocketveren zo zijn verdeeld dat het matras zich helemaal naar je lichaam vormt. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt. Daarnaast zorgt de open structuur van het pocketvering matras voor een extreem goede ventilatie en levert de aan weerszijden aangebrachte afdeklaag comfort, veerkracht én elasticiteit op.

Koudschuim matrassen
Koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Het matras voert gemakkelijk transpiratievocht af en volgt de contouren van je lichaam. En de open celstructuur van het materiaal levert je ook nog eens een uitstekende vering op. Van kuilvorming is bij het koudschuim matras geen enkele sprake.

Latex matrassen
Een latex matras is veerkrachtig en elastisch. Het voelt zeer comfortabel aan en biedt je de ondersteuning daar waar je dat nodig hebt. Waar latex matrassen eigenlijk geen open celstructuur hebben, heeft de Talalay® natuurlatex die wel. Bij deze natuurlatex ervaar je dan ook een nóg betere ventilatie en warmteregulering dan bij andere latex matrassen. 

Proefslapen
Je hebt je huiswerk gedaan en je laat je oog vallen op een prachtig matras. Alle voor- en nadelen heb je tegen elkaar weggestreept, het kan niet anders of je hebt de goede keuze gemaakt. Of toch niet? Laat niets aan het toeval over en test het matras eerst uit. Ga proefliggen in de showroom en vraag of je er ook nog thuis op mag proefslapen. Dan probeer je het matras eerst nog uit in je eigen slaapkamer. Extra tips voor het proefliggen: neem je eigen kussen mee en zorg dat je uitgerust bent.

Wil je een nieuw matras kopen? Je bent van harte welkom in onze showroom. Neem je wensenlijst mee naar onze showroom en bekijk het uitgebreide assortiment matrassen en topdekmatrassen. Twijfel je over welk matras nu het beste bij je past? Geen probleem. Onze slaapspecialisten luisteren naar je en geven een advies op maat.