Waar moet ik op letten als ik een matras koop?

Blog

Waar moet ik op letten als ik een matras koop?

Je hebt een nieuw matras nodig en je wilt uiteraard de beste kiezen. Hoe pak je dat aan? Eigenlijk is het handig dat je dan vooral op jezelf let. Slapen is persoonlijk, elk lichaam is anders, elke slaapgedrag is anders, ieders wensen verschillen, maar voor iedereen is een passend matras te vinden.

Soorten matrassen
Matrassen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er latex matrassen, pocketvering matrassen, koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en kwaliteiten.

De tijk –de bekleding van de kern-kan eveneens van verschillende materialen vervaardigd zijn. Vraag onze slaapadviseurs welke kenmerken het beste bij jou passen.

Kwaliteit van een matras
En of je nu kiest voor een schuimmatras of een pocketvering matras, de kwaliteit van de gebruikte materialen is allesbepalend. Een goed matras vormt zich naar je lichaam, ondersteunt op de juiste punten, is niet te dun en heeft een goede ventilatie.

Waar je voor kiest, hangt af van je lengte, gewicht, slaaphouding, je bedbodem en natuurlijk de eigen persoonlijke voorkeur.

Altijd Goed Slapen is de slaapspecialist van Nederland. Wij kunnen je helpen de keuze voor het meest passende matras te maken, dankzij onze persoonlijke benadering en de opgedane kennis. We kunnen je vragen of je zij-, rug-, of buikslaper bent, of je snel zweet in bed. Daarbij zijn we benieuwd naar jouw eigen verhaal: heb je klachten, heb je wensen, zoek je iets specifieks?

Probeer matras al in de winkel
Daarbij is het verstandig om te komen proefliggen in onze showroom. Probeer de verschillende types uit. Wij kunnen daarbij nog meer informatie aan je verstrekken per type matras. Pas dan kun je de juiste keuze maken, want je wilt toch de best mogelijke nachtrust?

Je slaap is belangrijk, dat heb je nodig. Altijd Goed Slapen helpt hier graag mee. Kom in je zoektocht naar een zorgeloze nacht gerust eens langs bij onze showroom in