Van welke voeding ga je beter slapen?

Blog

Van welke voeding ga je beter slapen?

Zoals cafeïne een slechte invloed op je nachtrust heeft, zijn er ook voedingsmiddelen die bijdragen aan een goede slaap. Dit heeft te maken met de stoffen die in deze voedingsmiddelen te vinden zijn. Altijd Goed Slapen geeft hieronder graag een aantal voorbeelden van eten dat je prima voor het slapen gaan nog kan nemen.

Melatonine in voeding

Melatonine staat bekend als het slaaphormoon, je kunt het in de vorm van pilletjes nemen. Maar melatonine is ook gewoon te vinden in voedingsmiddelen. Dit slaaphormoon is bijvoorbeeld terug te vinden in (zure) kersen, tomaten en walnoten. Wanneer je hier een handje vol van eet, kan dat dus geen kwaad. Overigens moet je hier geen wonderen van verwachten. De dosis melatonine is niet enorm groot.

Ontspannen met magnesium

In walnoten vind je ook magnesium. En magnesium zorgt ervoor dat je spieren goed kunnen ontspannen. Dat draagt ook bij aan een goede nachtrust. Magnesiumrijke producten zijn verder amandelen, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.

Om melatonine aan te maken is het aminozuur tryptofaan nodig. Dit aminozuur is te vinden in eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals zuivel, gevogelte, pinda's en chocolade. Ook hiervoor geldt weer: verwacht er geen wonderen van.

Slapen met valeriaan

Valeriaan staat bekend als een natuurlijk ontspanningsmiddel. In theevorm kun je dit drinken voordat je je hoofd neerlegt op het kussen.

Het is een beetje een open deur, maar vermijd grote porties voedsel voordat je gaat slapen. En calorierijk eten, draagt ook zeker niet bij aan een goede nachtrust. Veel suiker maakt je wakkerder en met grote porties zet je je lichaam aan het werk. Op onze site plaatsten we eerder al een blog met voedingsstoffen die je beter kunt mijden wanneer je wil gaan slapen.

Een kleine lichte snack kan sowieso bijdragen aan een betere nachtrust: je zult niet van de honger wakker worden. Maar als je wakker ligt door andere problemen, hebben we nog wel wat andere slaapverwekkende tips.

Op het gebied van bedden, matrassen, kussens en andere slaapproducten helpen we je bij Altijd Goed Slapen graag verder. Je bent welkom om langs te komen voor een vrijblijvend advies.