7 Tips voor het kopen van een nieuw bed

Blog

7 Tips voor het kopen van een nieuw bed

Bij een goede nachtrust hoort een goed bed. Maar hoe weet je nu welk bed het beste bij je past? Zorg dat je goed voorbereid bent als je op zoek gaat naar een nieuw bed. Wij geven je een aantal tips.

Een nieuw bed kopen? Dit is waar je op moet letten.

Tip 1                 Bepaal je eigen slaapcomfort

Dat er veel te kiezen valt als het om bedden gaat, bevestigt nog maar eens dat goed slapen voor iedereen anders is. Wat is de definitie van goed slapen voor jou? Ben je een rugslaper, een zijslaper of buikslaper? Slaap je graag op een zacht of hard matras? Jouw nachtrust verdient in ieder geval alle aandacht. Met een nieuw bed bezorg je jezelf een optimaal slaapcomfort. Mits je het juiste bed aanschaft natuurlijk. En als het even kan is dat nieuwe bed ook nog eens een plaatje om te zien. Dat slaapt extra lekker.

Tip 2                 Maak een keuze tussen een boxspring of ledikant

Ga je op zoek naar een nieuw bed, dan is het goed om te weten of je een boxspring of een ledikant wilt. Zet daarom eerst de voordelen van beide opties op een rij. En bepaal voor jezelf welke voordelen voor jou het zwaarst wegen. Wil je behalve een comfortabel bed ook een eyecatcher in je slaapkamer, dan maakt de boxspring waarschijnlijk een goede kans. Wordt het een bedombouw inclusief lattenbodem en matras of toch een volledig uitgeruste boxspring met meerdere comfortlagen?

Tip 3                 Besteed aandacht aan de bedbodem

Of je nu kiest voor een lattenbodem, spiraalbodem of schotelbodem, de bedbodem is het fundament van je bed. De lattenbodem is dan weliswaar de meest bekende, ook de andere bedbodems leveren je genoeg slaapcomfort op. Zo kies je een spiraalbodem waarschijnlijk om de uitstekende vering en zorgt de schotelbodem voor de optimale drukverdeling. Doe online onderzoek en weeg de voordelen en nadelen van de verschillende bedbodems tegen elkaar af. Wist je trouwens dat je in een bedombouw ook een boxspringbodem kunt plaatsen?

Tip 4                 Ga voor het ideale matras

Is de bedbodem bekend, dan ben je ook direct een stap dichter bij je matras. Ga je voor een pocketvering matras, koudschuim matras of latex matras? Behalve de bedbodem spelen onder meer de mate van ondersteuning, de veerkracht, warmte-isolatie en vochtregulering een cruciale rol bij de keuze voor je matras. Bedenk daarom vooraf goed waar jij je het beste bij voelt. Hoewel het kiezen van een matras vooral een kwestie is van uitproberen, weet je zelf vast wel of je nu bijvoorbeeld op een zacht of hard matras ligt.

Tip 5                 Kijk goed hoeveel ruimte je hebt voor je bed

Waar komt je nieuwe bed te staan? Welke ruimte heb je in je slaapkamer? Of je nu een kleine of grote slaapkamer hebt, zorg dat je weet welke afmetingen je bed maximaal mag hebben. Houd daarbij ook rekening met de andere slaapkamermeubels. Waar komt je kledingkast en hoeveel ruimte heb je voor eventuele nachtkastjes? Extra tip: maak voor jezelf een schets en neem die mee naar de showroom. Dan hebben de adviseurs een nog beter beeld bij jouw ideeën.

Tip 6                 Ga proefslapen

Je profiteert duidelijk van je voorbereidende werk. Toch weet je pas echt wat je ideale bed is als je verschillende bedden uitprobeert. Ga dus vooral eerst even proefliggen in de showroom, zodat je de matrassen goed kunt voelen en de luxe van de boxspring of het ledikant kunt ervaren. Neem je eigen kussen mee en zorg dat je uitgerust naar de showroom gaat. En vraag gerust naar de mogelijkheden voor het proefslapen. Dan kun je jouw bed of matras misschien eerst wel een aantal weken in je eigen slaapkamer proberen.

Tip 7                 Schrijf je wensen op

Je weet hoe je nu slaapt en hoe je het liefste zou willen slapen. Waar ben je blij mee? Wat zou je willen veranderen? Om je nieuwe bed zo goed mogelijk bij jouw slaapsituatie aan te laten sluiten, is het zaak om je belangrijkste wensen op te schrijven. En oriënteer je ook alvast online. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende bedden met elkaar en check welk prijskaartje er aan jouw favoriete bed hangt.

Wil je een nieuw bed kopen? Je bent van harte welkom in de showroom van Altijd Goed Slapen te . Neem je wensenlijst mee naar onze showroom en bekijk het uitgebreide assortiment bedden en boxsprings. Onze slaapspecialisten geven je een advies op maat.